matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź czy istnieje wyraz tego ciągu równy 1,6.
Kuba:
Mam zadanie do zrobienia: Dany jest ciąg (a
n
) o wyrazie ogólnym
n+15
a
n
=
11
15 gru 17:26
konrad509:
1,6=(n+15)/11 17,6=n+15 n=2,6 n∉N więc nie istnieje.
15 gru 17:31
Kuba:
dzięki bardzo.
15 gru 17:40