matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleść wszystkie asymptoty funkcji
Dionizos:
f(x)=
sinx
x
15 gru 15:44
Dionizos:
ktos potrafi?
15 gru 16:08
Natasha :
f(x)
równanie asymptoty ukośnej y=mx+k gdzie m=lim
x−>
∞
natomiast
x
k=lim
x−>
∞
[f(x)−mx]
15 gru 16:13