Rozwiąż równania
x2-4x-5=0:
15 gru 11:56
Niunia85: liczysz delte
16+20=36 pierwiastek z delty to 6
x1=4−62=−22=−1
x2=4+62=102=5
15 gru 12:01
JeyAr: żart...chyba
Policz deltę....jak dodatnia to masz 2 rozw.
jak rówa 0 to masz 1 a jak ujemna to nie masz rozwiązania....
15 gru 12:01
Niunia85: nie pomyślałam, zeby nie robić zadania, tylko dac wskazówki
15 gru 12:02
JeyAr: a widzisz...
15 gru 12:03
rzelik7: zarówno x1 jak i x2 mają początek wzoru −b a nie b

a w odpowiedziach do tego jest −5 i 1 jak
cos

ale tak tez wychodzi
17 kwi 16:43