matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
klaudia:
sprawdzcie czy dobrze zrobiłam znajdź liczbę x 1) log
3
x=−3
1
3
−3
=
27
1
x=
27
2) log
x
64=3 x
3
=64 x=4 wystarczy tak napisać, czy powinno się coś jeszcze dodać
15 gru 09:37
JeyAr:
wyniki poprawne
15 gru 09:39
klaudia:
ale jak napiszę tak w zeszycie to wystarczy
15 gru 09:41
JeyAr:
w 1) napisałbym tak:
1
x=3
−3
=
27
15 gru 09:45
klaudia:
dzięki
15 gru 09:53