matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
polq:
Rozwiązaniem równania jest
x − 8
4
=
czy to nalezy wyznaczyc z proporcji
x + 4
6
14 gru 22:41
slawi:
6(x−8)=4(x+4) 6x−48=4x+16 2x=64 x=32
14 gru 22:43
polq:
napewno tak ma byc
14 gru 22:48