pilnie proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań
kompletna gapa : Zrobiłam zad 1wyszło mi w punkcie a) y= 4/3x − 1/3 a w punkcie b) y= −3/4x − 9/2 czy mam
dobrze?
zad 1 Napisz równanie prostej
a)równoległej
b)prostopadłej
do danej
prostej 4x − 3y +2=0
przechodzacej przez punkt M(−2,−3)
zad 2 Oblicz wysokość trójkąta ABC o wierzcholkach
A(−3,3)
B(0,4)
C(8,−1)
ZAD 3 napisz równanie symetralnej odcinka o końcach
M(−2,8) n(−2,6)
Zad 4 napisz równanie prostej
a)równoległej do danej prostej Y= −2x + 3
b)prostopadłej do danej prostej
cc)przechodzącej przez punkt A(−1,5)
zad 5 napisz równanie symetralnej odcinka o końcach
A(−2,6) B(4,−4)
ZAD 6 NAPISZ RÓWNANIE PROSTEJ RÓWNOLEGŁEJ DO PROSTEJ
−2x +y +6 =0
14 gru 21:48