do sprwadzenia ;P i pomoc w rozwiązaniu ;)
ja: Rozwiaz równania i nierówności:x3−4x2−3x+12=0
x2(x−4)−3(x−4)=0
x−4=0
x=0 x2−3=0
x2=3/p
x=√3
x=−√3
dalej chyba nie liczymy?
zostawiamy czy rysujemy wykres ?
kolejne to zadanie do którego nie wiem co zrobic:wyznacz wzór funkcji przechodzącej przez
punkty A(−2,−4) B(−3,−5)
...
14 gru 20:18
grey: x1=4 x2=−
√3 x3=
√3
następne
y=ax+b
−4=−2a+b
−5=−3a+b
i z tego układu

wyznaczasz a i b i masz wzór
14 gru 20:29
ja: o dzieki
14 gru 20:39
ja: mam jeszczcze takie do którego nie wiem przez jakie liczby wymnozyc

rozwiaz układ równań:2x−11y=73
3x−4y=47
moze pierwsze przez 3 a drugie −2 ale cos mi nie wychodzi
14 gru 20:42
sagitarius: możesz różnie, jeśli tak wymnożysz też będzie dobrze. Jest trochę liczenia. Mi wyszły wartości
16 gru 18:26