matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Fuck pomocy, moje zadanie na jutro-.-
Wafel:
Te ludu a tego totalnie nie ogarniam−.− rozłóż wielomian na czynniki i podaj pierwiastki: W(x)=1−9x
6
14 gru 18:50
lolek:
W(x)= (1−3x
3
)(1+3x
3
)=(1−
√
3
x
3
)(1+
√
3
x
3
)(1+3x
3
)
14 gru 19:08