matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wspólczynnik
Krzychu:
wyznacz współczynnik wielomianu przy x
9
. w(x)=({5}x−1)
9
prosze o wskazówke
14 gru 18:28
M:
11 kwi 20:18
M:
27 maj 19:05
Jinxia:
(
√
5
x)(=
√
5
8
*
√
5
8x
9
=
√
5
*
√
5
*
√
5
*
√
5
*
√
5
*
√
5
*
√
5
*
√
5
*
√
5
x
9
=5*5*5*5*
'
√
5
x
9
=625*
√
5
x
9
27 maj 22:46