matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc!!!!
ja06:
Prosze o rozwiązanie takiego układu równań...
⎧
−1+2−a+b=−8
⎩
8+8+2a+b=−20
14 gru 18:17
Godzio:
No i rozwaliłeś forum
−a + b = − 9 2a + b = − 36 − −−−−−−−−−−−−−− −3a = 27 a = −9 b = − 18
14 gru 18:18