Oblicz logarytm
rudy: a) logarytm o podstawie 2 z 11024 b)logarytm o podstawie 4 z 84√2 c)logarytm o podstawie
0,2 z 625 d)logarytm o podstawie √5 z 85√5
Oblicz x , jeśli : a) logarytm o podstawie 2√2 z x = −3 b) logarytm o podstawie x z 64= −3
Bardzo bym prosił o rozwiązanie podanych przykładów , gdyż kompletnie nic nie rozumiem z
logarytmów.Byłbym ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam
14 gru 17:49
Tragos: log
ab = c ⇒ a
c = b
| | 1 | | 1 | |
log2 |
| = −10, bo 2−10 = |
| |
| | 1024 | | 1024 | |
14 gru 17:51
rudy: help!
14 gru 18:10
rudy: help

!
14 gru 18:26