Bardzo proszę o pomoc
asia:

Oblicz pole figur
14 gru 16:53
asia: byłabym wdzięczna gdy by ktoś mi pomógł
14 gru 17:11
fajny: a) 16 to bok czy przekątna?
b) h = 1,5 ⇒ P = 3*1,5 = 4,5
c) h = 2, dolna podst. = 3+4√3 ⇒ P = 3+3+4√3 = 6+4√3
d) nie ma więcej danych?
e) 8 to bok czy przekątna?
f) 16 to bok czy przekątna?
14 gru 17:17
asia: a)16 to przekątna
d) nie ma
e)przekątna
f)przekątna
sory że tak późno odpisuje, ale wcześniej nie mogłam
14 gru 18:09
fajny: a) bok = 16/√2 ⇒ P = 256/2 = 128
d) nie da sie policzyc, bo nie znamy dlugosci postawy (chyba, ze to jest romb, ale nie wyglada)
e) boki 4, 4√3 ⇒ P = 16√3
f) analogicznie do e: boki 8, 8√3 ⇒ P = 64√3
14 gru 18:16
asia: Dzięki że pomogłeś mi zrobić
14 gru 18:19
fajny: nie ma problemu
14 gru 18:21