matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz ciąg liczb arytmetyczny :)
ola:
Wyznacz ciąg liczb arytmetyczny mając dane : a
3
= 6 i a
1
2
= − 32
14 gru 13:33
Niunia85:
6=a1+2r −32=a1+11r i rozwiązujesz układ równań
14 gru 14:01
Gustlik:
Niunia, po co układ równań? Zrób sposobem Ety − o wiele łatwiejszy, dodam, że to także mój sposób. Pozdrawiam.
https://matematykaszkolna.pl/forum/70068.html
.
16 gru 02:23