PILNE POMOC NA JUTRO
Aśa:
które to liczby wymierne
oblicz sumę największej najmniejszej liczby
−223
1−3,14
0,(6)
87
−1115
√1916
√23
Ja uwazam ze
−223
87
√1916
−1115
√23
13 gru 23:52
Godzio: niewymierna jest tylko √23 reszta to wymierne
13 gru 23:55
Aśa: jak by ktoś pomogl z suma najmniejszej i najwiekszej liczby bo jestem slaba mam dodac
najmniejsza do najwiekszej
14 gru 00:17
Godzio:
| | 2 | | 25 | | 5 | |
Najmniejsza to −2 |
| a największa √1916 = √ |
| = |
| |
| | 3 | | 16 | | 4 | |
14 gru 00:19
Aśa: pierwsza liczba powinna być −2,5 pomyliłam sie.
Aha mam jeszcze obliczyć sumę najmniejszej i największej liczby czyli 5/4+(−2,5)
a 5/4 tu 1i1/4
Czyli powinno być 1,25+(−2,5)= −1,25?
Tak
15 gru 21:40
Aśa: zrobić tak jak pisze czy zostawić tak jak jest
15 gru 21:45
Godzio: tak jak zrobiłaś jest ok
15 gru 21:48
Aśa: ok dzięki za pomoc( tak jak ty zrobiłeś jest ok)
15 gru 22:06