funkcje tryg
Aska: mam pytanie
| | 12 | | 3 | |
jak mam założenie tgy= |
| ∧ y∊<Pi; |
| Pi> |
| | 5 | | 2 | |
to które z rozwiązań cos muszę odrzucić: ujemne czy dodatnie?
| | 13 | | 13 | |
jeśli mi wyszło cos= |
| lub cos=− |
| to które jest sprzeczne z założeniami? |
| | 5 | | 5 | |
Proszę wyjaśnienie

.
13 gru 22:30
Aska: wie ktoś ?

będę wdzięczna za odp
13 gru 22:49
Godzio:
to jest 3 ćwiartka tam, tgx i ctgx są dodatnie a sinx i cosx ujemne więc dopasuj sobie
13 gru 22:51
Aska: ojć no właśnie nie wiem, czyli jeśli tg w 3 ćwiartce jest dodatni to poprawnym rozwiązaniem
będzie ujemny wynik cosinusa, który w 3 ćwiartce przyjmuje wartości ujemne?
13 gru 23:01