matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oO łoooj
jędrek:
zapisz wieloniam w(x)=(x−1)
3
−x+1 w postaci iloczynu czynników linowych
13 gru 20:53
Amaz:
W(x) = (x−1)
3
−x+1 = (x−1)
3
−(x−1) = (x−1)[(x−1)
2
−1] = (x−1)(x
2
−2x) = (x−1)x(x−2)
13 gru 20:56
jędrek:
łooo
xD dziękuje bardzo
13 gru 20:59