PILNE Proszę o sprawdzenie czy nie popełniłem błędu Oblicz równanie
hipcio55:
PILNE Proszę o sprawdzenie czy nie popełniłem błędu
Oblicz równanie
|x−1|=3
Wartość bezwzględna z −3 i 3 jest równa 3,a więc
lub
X−1= −3 X−1=3
X= −3 +1 X=3−1
X= −2 X=2
13 gru 19:44
Ola: Popełniłeś

x−1 = 3 , x=3+1 a nie x=3−1
13 gru 19:47
bart: blad w drugim slupku x−1=3 a wiec x=4
13 gru 19:47
bart: zawsze sobie podstawiaj na koniec zadania, bo taki glupi blad
13 gru 19:49
hipcio55:
PILNE Proszę o sprawdzenie czy nie popełniłem błędu Oblicz równanie |x−1|=3
Wartość bezwzględna z −3 i 3 jest równa 3,a więc
X−1= −3 X−1=3
X= −3 +1 x=3+1
X= −2 X=4
Teraz dobrze
13 gru 19:52
bart: dobrze
13 gru 19:53
HELP: bart dzieki
13 gru 19:59