Logarytmy. Czy dana liczba należy do przedziału (-2;2) ? b= log 5^2 - log^2 5
ijac: Logarytmy. Czy dana liczba należy do przedziału (−2;2) ?
b= log 52 − log2 5
13 gru 18:52
ijac: up
13 gru 23:19
ijac: upup
14 gru 20:47
Eta:
log5≈ 0,7
b= 2log5− log25=...
14 gru 20:56
ijac: a jeśli nie wiem ile to logarytm dziesiętny o podstawie 5?
14 gru 21:20
Eta:
log1=0 , log10= 1
to log5 € (0,1) −−jest ułamkiem właściwym
b=2log5− log
25= log5( 2−log5) = log5( log100 −log5) = log5 *log20
log20 €(1,2)
teraz już sam odpowiedz na zadane pytanie w tym zadaniu
15 gru 00:12