matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz kąt α, wiedząc, ze:
Ater:
Wyznacz kąt α, wiedząc, ze: 1+ cosα=2+√3/2
13 gru 16:38
Basia:
co ma być po prawej ?
√
3
2+
2
czy
2+
√
3
2
13 gru 16:53
Ater:
druga opcja. /− kreska ulamkowa
13 gru 16:55
Basia:
√
3
1+cosα=1+
2
√
3
cosα=
2
to α=...... dokończ
13 gru 16:59