Udowodnij tożsamość
Monika: 1
ctg2 α + 1= −−−−−−−−
sin2 α
13 gru 14:01
sushi_ gg6397228:
| | cos x | |
zamien ctg x= |
| , |
| | sin x | |
potem po lewej stronie zrob wspolny mianownik
13 gru 14:15
Monika: Tylko dla pewności:
cos x cos
2 x sin
2 x cos
2 x + sin
2 x 1
P= (−−−−)
2 + 1 = −−−−−− + −−−−−− = −−−−−−−−−−−−−−− = −−−−−−−
sin x sin
2 x sin
2 x sin
2 x sin
2 x
Udało mi się?
13 gru 14:37
sushi_ gg6397228: TAK
13 gru 14:40
Monika: Dziękuję bardzo za pomoc
13 gru 14:40
Tragos: Tak, tylko pilnuj jak masz α to dajesz α, a nie x
13 gru 14:46