matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną funkcji
atena:
x+1
y=ln
+x
cosx
x−1
12 gru 21:29
M:
11 kwi 20:22
Miś Uszatek:
x+1
x−1
x+1
(ln
)'=
*(
)'=
x−1
x+1
x−1
x−1
x−1−(x+1)
x−1
−2
−2
=
*
=
*
=
x+1
(x−1)
2
x+1
(x−1)
2
x
2
−1
(x
cosx
)'=(e
cosx*lnx
)'= e
cosxlnx
*(cosx*lnx)'=
1
e
cosxlnx
*(−sinx*lnx+cosx*
)=
x
cosx
e
cosxlnx
*(−sinxlnx+
)
x
−2
cosx
y'=
+e{cosxlnx(−sinxlnx+
)
x
2
−1
x
13 kwi 19:48