matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
LOGARYT I FUNKCJE POMOCY ;((
Patrycja :
jeśli m= 0,5 log
5
36 , to log
5
8,64 ma wartość
3
M
3
a)2m−3 b) 3m−2 c)
m d)
2
25
1
miejscem zerowym funkcji wykł. f(x) =(
)
3
x
−
a
− 4 jest liczba 3. Zatem
2
a)a=2 b) a=6 c) a = 8 d)a=11
12 gru 20:23