Znajdz granice ciągu
Kuba: n3√2 − 3√2n3+5n2−7
12 gru 20:20
Kuba: robilem metodą sprężenia ale cos mi nie wychodzi ... prosze o pomoc
12 gru 20:24
Kuba: odswiezam
12 gru 21:07
grey: czasem nie −
3√2 
sam jestem ciekaw
12 gru 21:21
TOMM: Chyba chodziło ci o metodę sprzężenia...
12 gru 21:21
Kuba: | | −5 | |
wlasnie nie  ma wyjsc |
| |
| | 33√4 | |
12 gru 21:36
Tomek.Noah: 3√2n3−
3√2n3+5n2−7
zastosuj wzor
12 gru 21:40
Godzio:
| 2n3 − (2n3 + 5n2 − 7) | |
| = |
| n23√4 + n3√4n3 + 10n2 − 14 + 3√(2n3 + 5n2 − 7)2 | |
| | − 5n2 + 7 | |
= |
| = |
| | n23√4 + n3√4n3 + 10n2 − 14 + 3√(2n3 + 5n2 − 7)2 | |
| |
| = |
| 3√4 + 3√4 + 10/n − 14/n3 + 3√(2 + 5/n − 7/n2)2 | |
| −5 | | 5 | |
| = − |
| |
| 3√4 + 3√4 + 3√4 | | 33√4 | |
12 gru 21:43
Kuba: | | 3*4n +2 * 6n−1 +3 | |
Godzio jeszcze jedno pls |
| |
| | 6n+2−6*2n | |
12 gru 22:26
aga116: wylacz sobie wszedzie 6
n
12 gru 22:28
Godzio: podziel licznik i mianownik przez 6
n, powinineś otrzymać 0
12 gru 22:29
Kuba: dziękuje
12 gru 22:49