HELP
TOmek:

Odcinek łączący srodki ramion trapezu na okregu o promieniu 1 ma długosc 4. Oblicz obwod i pole
tego trapezu.
−−−−−−−−−−−−−
wpadłem tylko na to ,ze
a+b=8
a+b=c+d
zastanawiam sie czy odcinek MS i LS nie są równe, tzw |MS|=2

?
12 gru 19:27
TOmek: Odcinek łączący srodki ramion trapezu opisanego na okregu o promieniu 1 ma długosc 4.
Oblicz obwod i pole tego trapezu.
12 gru 19:30
TOmek: wiem juz...
12 gru 19:32
think: 
wysokość to średnica okręgu i masz już wszystko do pola a obwód już praktycznie podałeś.
12 gru 19:38
TOmek: na szczescie wpadłem na to sam
12 gru 20:01
think: no zaczynasz hulać o własnych siłach
12 gru 21:34