matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pozostałe wartości funkcji trygonometrycznych
Uczeń:
Oblicz pozostałe wartości funkcji trygonometrycznych, wiedząc, że
1
a) tgα=
2
√
6
b) sinα=
4
12 gru 19:17
lukaszq15:
a) wokorzystaj to ze
sinx
cosx
=tgx
12 gru 19:21