BARTEK: Liczba x = −7 jest miejscem zerowym funkcji liniowej f (x) = (3 − a)x + 7 dla
A. a = −7
B. a = 2
C. a = 3
D. a = −1
jak to obliczyć

podstawiając pod X = −7
12 gru 18:17
Kejti: pod 'x' podstawiasz −7 i cały wielomian przyrównujesz do zera.
12 gru 18:18
BARTEK: nie wiem jak
12 gru 18:32
BARTEK: POMOŻESZ MI KEJTI
12 gru 18:48
12 gru 18:56
Kejti:
(3−a)*(−7)+7=0
wylicz z tego a.
12 gru 19:00
lukaszq15: 0=(3−a)(−7) +&
0=−21+7a+7
7a=14
a=2
12 gru 19:02
Kejti: i po co za niego rozwiązujesz..
12 gru 19:03
BARTEK: a = 2

12 gru 19:09
BARTEK: NAWET NIE SKORZYSTAŁEM Z ROZWIĄZANIA
12 gru 19:10
lukaszq15: rozwiazuje za niego bo widze ze jest bardzo slaby z matmy niech dostanie chociaz dobra ocene za
prace domowa zeby zdal do nastepnej klasy
12 gru 19:11
BARTEK: dzieki, ale i tak sam rozwiązałem
12 gru 19:13
EDZIA: czyli odp. do b
12 gru 19:15
EDZIA: to b*
12 gru 19:15