funkcja wykładnicza
wx99: Do wykresu funkcji wykładniczej f należy punkt (2,4)
a) Wyznacz wzór tej funkcji.
b)Narysuj wykres funkcji g(x)=|f(x)−2|
c)Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla któryc równanie g(x)=m ma dokładnie jedno
rozwiązanie.
Jak się zabrać za podpunkt c, tylko z nim mam problem.
przy okazji prosze sprawdzic czy dobrze wyszlo:
a) k
2=4
k=2
f(x)=2
x
b)Takie cos mi wyszło−
http://img140.imageshack.us/img140/5521/rsy1.th.jpg
c)
g(x)=|f(x)−2|
g(x)=|2
x − 2|
|2
x − 2|=m co tu dalej zrobic? otworzyc wartosc? nie mam pomyslu, dzieki z góry.