matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
EDZIA:
Rozwiąż równanie : −4−1+2+5+.....+x = 490
12 gru 16:40
Patrycja:
a
n
= −4 + ( n − 1 ) * 3 = −4 + 3n −3 = 3n − 7 x=3n − 7 −4+3n−7 ________ * n = 490 2 dalej już sama sobie obliczysz
na końcu delta wyjdzie
12 gru 16:46