XUL: f(x) = 3*sin2x - sin3x
17 sty 21:43
cool: i co z tym trzeba zrobić? napisz pytanie?
17 sty 21:58
cool: Pochodną policzyć? tak?
17 sty 21:59
XUL: ta. już sobie poradziłem, ale nie wiem czy dobrze. wyszło mi f'(x) = 3cosx
17 sty 22:20
cool:
f'(x) = 3sinx cosx( 2 - sinx)
17 sty 22:27
karaś: No niestety nie jest taka prosta.
Pochodna wynosi tu f'(x) = 6sinxcosx - 3sin2xcosx
17 sty 22:27
karaś: Sorry, jak patrzyłem to nie było jeszcze postu wyżej.
17 sty 22:28
cool: No przecież to to samo!
Tylko "elegancję " wprowadziłem
17 sty 22:32