matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
(lnx)'
matrioszka:
jak zrobić takie złożenie: [ln(lnx))]'
(lnx)' * ln'(lnx) − tak? i co dalej z tym?
12 gru 16:06
matrioszka:
1
1
=
1
x
*
=
* x = 1
lnx
x
czy tak?
12 gru 16:08
matrioszka:
juz wiem
12 gru 16:13