cos alfa=2/3 oblicz 1+2tg^2 alfa.
ewka: cos alfa=2/3 oblicz 1+2tg2 alfa.
obliczy to ktoś..?
12 gru 15:44
Eta:
Czy masz podane,że α −−− kąt ostry ?
12 gru 15:45
ewka: tak ostry
12 gru 15:46
Eta:
ok

za moment, rysuję
12 gru 15:48
ewka: dziekuje!
12 gru 15:49
Eta:
1+ 2tg
2α=............. podstaw i dokończ
12 gru 15:51
ewka: a skąd ten pierwiastek z √5?;>
12 gru 15:54
Eta:
z tw. Pitagorasa:
a
2= c
2−b
2
a
2= 3
2−2
2 = 9−4=5
a=
√5 , bo a>0
12 gru 15:56
ewka: proszę zrób to do końca Eta..
12 gru 15:57
Eta:
omg
| | 5 | |
1+2*tg2α= 1+2* |
| = 1+2,5= 3,5 |
| | 4 | |
12 gru 16:02
ewka: dzieki wielkie!
12 gru 16:03
Eta:
To zwykłe lenistwo ..........
12 gru 16:04