pochodna
Moniczka: Korzystając z definicji pochodnej oblicz pochodną funkcji:
f(x)= 1/x+1, gdzie x≠−1
12 gru 15:38
Moniczka: Proszę, bo nie wiem co dalej
f(x+h)−f(X)/h=[(1/x+h+1) − x]/h=
12 gru 15:50
Moniczka: Proszę, bo nie wiem co dalej
f(x+h)−f(X)/h=[(1/x+h+1) − x]/h=
12 gru 15:50
Moniczka: Proszę, bo nie wiem co dalej
f(x+h)−f(X)/h=[(1/x+h+1) − x]/h=
12 gru 15:51
think: masz policzyć granicę... h → 0
| | f(x + h) − f(x) | | | |
limh→0 |
| = limh→0 |
| = ... wspólny |
| | h | | h | |
mianownik redukcja tego co się da...
12 gru 15:54