matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
Asia:
Dany jest ciąg (a
n
) określony wzorem a
n
=3+3
2
+3
3
+ ...+3
n
.Oblicz pierwszy i piąty wyraz tego ciągu.
12 gru 14:36
Asia:
12 gru 14:53
think:
a
1
= 3
1
i tyle a
2
= 3
1
+ 3
2
a
5
= .... ?
12 gru 14:57
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/69299.html
12 gru 15:05