gr f.
matrioszka: ja z kolejnym pytaniem. wynik ma być −3.
| | π | | cos3x | | π | | 0 | |
limx→ |
| |
| = limx→ |
| [ |
| ]= |
| | 2 | | cosx | | 2 | | 0 | |
| | π | | cos'(3x) * (3x)' | |
=limx→ |
| |
| = |
| | 2 | | (cosx)' | |
| | π | | −sin3x * 3 | |
limx→ |
| |
| = 3 |
| | 2 | | −sinx | |
gdzie zrobiłam bląd?
12 gru 14:22
Jack:
| | π | |
sin(3 |
| )=−1  |
| | 2 | |
12 gru 14:27
aga116: | | 3π | |
sin |
| =−1  |
| | 2 | |
12 gru 14:29
matrioszka: ok, a mam jeszcze jedno pytanie, czy jak ciąg dąży do ∞ a mam ułamek to mogę go podzielic przez
największą potęgę mianownika?
12 gru 14:32
matrioszka: przepraszam, nie ciąg tylko x→
∞.
12 gru 14:33