matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna funkcji
!!!!rybcia!!!!!!!!!!!:
I ostatnie już może być dowolnym sposobem: h
(x)
= 2ln
3
x − ln x k
(x)
= licznik: e
x
−e
−x
mianownik: e
2x
l{(x)} = licznik: e+e
2
mianownik e
3
*x
2
m
(x)
=
x
x+2
*e
x
bardzo proszę o pomoc.
12 gru 14:18