matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
xxx:
wiedząc, że α jest kątem ostrym i sinα−cosα=1/4 oblicz sinα*cosα
12 gru 13:42
Jack:
sin
2
α+cos
2
α=1 (sinα−cosα)
2
+2sinα*cosα=1 Teraz tylko podstaw i wylicz iloczyn.
12 gru 14:29