Sara: 1. Wyznacz współczynniki p i q trójmianu y=x2 +px+q wiedząc, że miejscami zerowymi są
liczby 2 i -3.
2. Wyznacz współczynniki trójmianu y = x2 +px+q wiedząc, że trójmian osiąga
minimumymin=5 przy x=-2
3. Wyznaczwspółczynniki p i q trójmianu y= x2 +px+q wiedzac, że wykres przecina oś y w
punkcie A(o,3) i jets styczny do osi x/
Proszę o pomoc
ale prosze o rozpisanie jak obliczyc to i q bo mi cos nie wychodzi
17 sty 19:57
Delta: Już policzone w poprzednim poście! ... liczyłam Ci to!
Napisz poprawnie!... jakie pytanie w 3 zad.
styczna do osi OX w jakim punkcie? ( chyba coś nie napisałaś
Bo takich parabol jest niesk . wiele...więc myślę ,że czegoś
nie dopisałaś!
17 sty 20:08
Mickej: skoro masz miejsca zerowe to powstaną ci układy równań
1.
4+2p+q=0
9-3p+q=0
rozwiąż sobie i dalej chyba wiesz jak
17 sty 20:10
Delta:
Hej! Mickej! można inaczej też! zobacz w poprzednim poście "sary"
"luna" czyli "delta"

.... poprawnie rozwiazane!
17 sty 20:14