matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
BaHa:
ciąg an=−2n+5 jest ciągiem arytmetycznym. Ciąg b(n) jest również ciągiem arytm. gdy: a) bn=na
2
b) bn=2a
n
c) bn= 1/n a
n
c) bn= n/a
n
12 gru 12:04
Amaz:
b)
12 gru 12:11