matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
BaHa:
dane są dwa wierzchołki kwadratu ABCD A=(−1,2), B=(1,−2). Wierzchołek C nalezy do prostej o rówananiu?: a) y=1/2x− 5/2 b) y=−1/2x− 5/2 c) y=1/2x +5/2 d) 2x−4
12 gru 11:51