granice again
matrioszka:
gdzie robię błąd albo co powinnam zrobić dalej? wynik jest 10.
=lim
x→0 10cos
2x= lim
x→0 10*2*cosx(−sinx) =
= lim
x→0 −10 sin2x= lim
x→0 −10*cos2x * 2 = lim
x→0 −20cos2x = − 20
12 gru 10:47
aga116: lim
x→010*2*cosx(−sinx)←to jest zle
12 gru 10:49
matrioszka: a jak powinno być?
12 gru 11:02
aga116: mam pytanie kiedy uzywamy d'hospitala w jakich przypadkach?
12 gru 11:03
matrioszka: juz wiem co zrobilam zle
| | ∞ | |
a de l'hospitala to jak [00] albo [ |
| ] |
| | ∞ | |
12 gru 11:07
aga116: no wlasnie
12 gru 11:10