matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
ewka:
dany jest ciag o wyrazie ogolnym a
n
=6n / n+1. wykaz ze (a
1
; a
3
− 0,5;a
5
)jest ciagiem arytmetycznym.
12 gru 10:01
aga116:
policz sobie z wzoru ogolnego a
1
,a
3
,a
5
np:
6*1
a
1
=
=....
1+1
12 gru 10:52
ewka:
ok
12 gru 11:07