oblicz ciąg arytmetyczny
kreolka: Prosze o pomoc....
Liczby(3,x,512) tworzą ciąg arytmetyczny,oblicz x.
11 gru 23:11
Godzio:
a, b, c −− ciąg arytmetyczny ⇔ 2b = a + c ⇒ 2x = 3 + 512 ⇒ x = ...
11 gru 23:12
kreolka: Godzio dzięki serdecznie,
11 gru 23:19
kreolka: a jest duzo skomlikowanego liczenia przy tym?bo ja jestem naprawdę durna:(
11 gru 23:20
Godzio: nic skomplikowanego nie ma

trzeba umieć dodać i podzielić na 2
11 gru 23:22
kreolka: Godzio

A tam jeszcze jedno zadanie w nowym temacie zerkniesz?pliss..
11 gru 23:29