matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stereometria
Oleq:
mozecie wyliczyc takie cos?
1
a
2
√
3
a
8 =
*
*
3
4
2
Wiem jak to wyliczyc mnożąc ułamki natomiast jeżeli pomnożył bym obydwie strony przez 12 to mam problem dlatego chcialbym zebyscie tym sposobem to wyliczyli. Z gory dzieki
11 gru 22:17
Oleq:
Pomylilem sie przy przepisywaniu tak to powinno byc
1
a
2
√
3
a
8 =
*
*
3
4
6
11 gru 22:18
Gustlik:
a
3
√
3
8=
/*72 → dokończ...
72
12 gru 00:53