Granica ciągu - pomocy!
xyz:
lim
n→∞ (
√2n+5 −
√2n+3) =
11 gru 22:01
aga116: w pierwszym
∞
w drugim zrob tak:
| | √2n+5+√2n+3 | |
(√2n+5−√2n+3)* |
| |
| | √2n+5+√2n+3 | |
11 gru 22:12
xyz: skad wiesz, ze w pierwszym jest ∞? mozesz to rozpisac?
11 gru 22:18
aga116: | | π | |
ale co tu rozpisywac  patrz sin |
| to jest jakas stala, i podniesiona do ∞ daje ∞ |
| | 4 | |
11 gru 22:28
xyz: dziekuje, po prostu tego nie zauwazylam

czyli sin
n π tez bedzie
∞?
11 gru 22:29
Godzio:
sinπ = 0 więc ...
11 gru 22:30
Jola:
Jaka nieskończoność

|a| < 1 ⇒ lim
n→∞a
n = 0
11 gru 22:34
am: nie moja winaz e jestem slaba..
11 gru 22:34
aga116: tak, przeoczylam to

Jola ma racje
11 gru 22:36