matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aga:
W trapez ABCD, w którym odcinek AB jest jedna z podstaw, można wpisać okrąg. Ponadto A=(1,-3), B=(4,1) i C=(1,1). Wyznacz współrzędne wierzchołka D i pole trapezu ABCD.
17 sty 19:23
aga:
plisssss
18 sty 21:55