matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
monotonicznosc funkcji
Ewa:
f(x)=x
2/3
*e
−x
2
/3
moje obliczenia: Df=R?
2
1
f'x =
e
−x
2
/3
(
−
3
√
x
5
)
?
3
x
3
2
1
f'(x) > 0 ⇔
e
−x
2
/3
(
−
3
√
x
5
) jak to obliczyć?
3
x
3
11 gru 20:54
Ewa:
>0 brakuje na koncu
11 gru 20:54