11 gru 20:21
Marta: w b powinno być √9
11 gru 20:22
Marta:
11 gru 20:25
mila: A moze bys tutaj napisała
11 gru 20:29
Marta: nie wiem jak to zrobić music kliknąć na link
11 gru 20:31
mila: To niewygodne jak nie ma tresci ,obk masz ściagę jak pisac
11 gru 20:32
Marta: sa treści
11 gru 20:35
Marta: proszę o pomoc
11 gru 20:44
Marta: ...
11 gru 20:52
mila: Marta ludzie poswiecaja swój wolny czas ,zeby pomóc.A Tobie sie nie chce zadań napisac
11 gru 20:57
Marta: a) log2√2 4√8
b) log√3 3√9
c) log15 25√5
d) log4 84√2
Już napisałam
11 gru 21:09
Marta: ..
11 gru 21:18
mila: log
a b=c a
c=b
(2
√2)
x=4
√8 8=2
3 √a=a
1/2 √2=2
1/2
(2*2
1/2)
x=2
2*
√23
(2
1+1/2)
x=2
2*(2
3)
1/2
(2
3/2)
x=2
2*2
3/2
2
3x/2=2
7/2
6x=14
x=14/6
11 gru 21:21
mila: pozostałe podobnie .Rób, pomogę
11 gru 21:23
Marta: ten jeszcze nie jest taki trudny tylko ten przykład a)......
11 gru 21:23
mila: wszystkie są takie same jeśli chodzi o sposób rozwiązywania .Czego nie wiesz?
11 gru 21:29
Marta: Mogłabyś zrobić te przykłady....
11 gru 21:44
mila: Marta czego nie wiesz ? Wszystkie robimy w ten sam sposób
loga b=c ac=b
log√3 3√9=x √3x=3√9 reszta to wzory pierwiastki, potęgowanie
ciężko mi sie pisze więcnie będę robiła ale moge odpowiadac jeśli nie będziesz wiedziała
11 gru 21:52