matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zamiania wzoru rekurencyjnego na ogólny
karola:
a
1
=1 a
2
=2 . . . a
n+2
=a
n+1
− a
n
wzór rekurencyjny trzeba zamienić na wzór ogólny. proszę o pomoc.
11 gru 19:34
karola:
bardzo proszę pomoc. nie umiem tego zrobić.
11 gru 19:41