Sisi: log(3x+4)+log(x+8)=2
17 sty 18:19
Mickej: 2=log100
log(3x+4)(x+8)=log100
(3x+4)(x+8)=100
3x2+24x+4x+32-100=0
3x2+28x-68=0
Δ=1600 √Δ=40
x1=-34 z dziedziny odpada
x2=2
17 sty 18:26
nocek:
D: x> - 8 i x > - 4/3
to D: x > - 4/3
x
1= (-28 +40)/6 = 2
x
2 =(-28 -40)/6= -68/6= - 11 i 1/3 Mickej a nie
- 34 
x
2-- nie spełania załozenia
odp; x=2
sprawdzimy
x=2 to L= log 10 + log 10 = 1 +1 = 2 P=2 czyli L=P
18 sty 02:05
Mickej: a bo podzieliłem przez 2 zamiast przez 6 ale to nie zmienia faktu ze wynik jest
poprawny
18 sty 10:18