matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;/
Grześ1992:
Wykonaj wykres funkcji: f(x)=sinx+|sinx| dla x∊<−2π,2π>
11 gru 16:12
Godzio:
sinx ≥ 0 ⇒ x ∊ ... f(x) = 2sinx sinx < 0 ⇒ x ∊ ... f(x) = 0
11 gru 16:14
Grześ1992:
dzieki
11 gru 16:19